Yoga är ett väldigt stort begrepp och dessutom är det flera frågor som förmodligen dyker upp i dina tankar. Du kommer får lite tips på vad du bör tänka på innan du beger dig in i yogans fantastiska och avkopplande värld. Allt för att uppnå den ultimata mindfulnessen!

Är yoga för alla?

Det är säker många som frågar sig om yoga är något för dem och de kanske anser sig var för gamla och så vidare. Men yoga är något som alla kan utöva, det finns ingen som är för gammal, skröplig eller annat. Detta eftersom yogan utgår från dina egna behov och utifrån detta kan du hitta den typ av yogaform som passar dig.

Att tänka på

Det finns några saker som du bör tänka på när du väl har bestämt dig för att utöva yoga och dessa är:

  • Det är okej att vara nybörjare och då är det viktigt att du gör det som känns rätt för dig, här och nu. Lyssna på din kropps signaler och koppla på all ångest du har för att prestera, samt att sluta jämföra dig inte med andra. Låt det ta den tid det tar och bli uppfylld med energi, efter du har gett dig tillåtelse att ta dina baby steps. Vilket ger dig insikt och tålamod.
  • Bli inte skrämd av alla namn på sanskrit som du hör när du tränar yoga. Utan lägg din energi att lära dig alla yogarörelserna rätt istället.
  • Låt yogan bli del av vardagen och bli en daglig rutin. Se till att få tid till yoga 10 minuter per dag, istället för en timmes träning en gång i veckan. Precis som ordspråket: ”Less is more!”

Du hittar många inspirerande webbsidor och filmer om yoga på nätet. Vilket gör att det kan bli enklare att börja med yoga och som i sin tur gör att du kommer må bättre både till kropp och själ.