Forskare har kommit fram till att du bör spela datorspel på jobbet eftersom ditt spelande minskar din stress och gör att din kognitiva förmåga blir så mycket bättre. Varför inte skippa din fikapaus och sätt dig och spela en stund istället och på så vis blir bättre på dina arbetsuppgifter. Det gör att din chef blir nöjd med och kanske det rent av slutar med att du får en högre lön eller blir befordrad och får andra spännande utmaningar.

Det forskarna kom fram till är att om du spelar en kort stund, gör detta att du inte bara förbättrar din syn, att det blir lättare att fatta beslut och koordinationen förbättras utan dessutom att din känslomässiga förmåga och humöret förbättras i samband med ett stressfullt arbete. Framför allt innebär det att om du spelar ett datorspel när du är på jobbet, får din hjärna en chans att koppla av och mindfulness uppstår.

Därutöver, om du spelar datorspel ihop med vänner och kollegor, då ni kanske spelar för pengar, gör det att du lättare gör bättre insatser och ökar dina vinstchanser i och med att du känner dig mindre stressad. Samtidigt ökar sammanhållningen mellan er som en grupp och det i slutändan skapar ett band mellan er som blir unikt.

Forskarna påvisade i sin studie att de personer som spelar spel en kortare stund på sitt arbete varje dag fick många fler arbetsuppgifter gjorda och var betydligt mer effektiva, detta genom att bara få fly från sin verklighet i ett antal minuter per speltillfälle. Deras slutsats var att om en person känner sig stressad och överväldigad, så är det bara plocka fram sin mobil eller sätta sig framför datorn och spela ett spel en kort stund. Detta gör att du laddar din ”batterier” och är redo för nya utmaningar på arbetet.