Yoga har funnit sedan många årtusende tillbaks och därför finns det olika sorters yogaskolor, traditioner, yogastilar och former som du kan utför yoga i. Men något som egentligast är viktigast är att du träffar en yogatränare som du har förtroende för och gör att du kan känna dig trygg och säker hos. När du väl hittat en lärare som du verkligen har tillit till gör det lättare för dig att dina sinnen och din kropps behov hittar rätt och harmoniserar med ditt jag!

Yogaformer

Här kommer några av de yogaformer som det finns att välja mellan:

  • Accessible Yoga som är en form av yoga som verkligen passa alla och detta oavsett vilken ålder du är i. Eller har några mentala och fysiska begränsningar, eftersom yogan kan utövas stående, sittande eller liggandes, beroende på vad som passar för din kropp.
  • Chakrayoga utgår från kroppens chakrasystem och gör att du kan hitta din balans mellan chakran. Vilket gör att du kan hitta ett välbefinnande och få en hälsa som är mer hållbar, samtidigt som att hela ditt liv får en bättre balans.
  • Mojo Yoga är en form av yoga som har blivit framtagen på de senare åren, eftersom den yogan är anpassad för den moderna personen. Då dagens människa vill ha en yogaform som är fysisk, lättillgänglig och framför allt effektiv, samt som du får ett ökat fokus och en mental klarhet. Perfekt för det hektiska liv som många har.
  • Yinyoga är en yoga har en terapeutisk förmåga och gör att du återhämtar dig fortare. Samtidigt som du får en stillhet och blir medveten om din närvaro i yogapositioner som är passiva. Detta eftersom du utför rörelserna med en mjuk och lätt stretchning.

Dessa är bara ett fåtal av de olika stilar och former som det erbjuds på de olika yogaskolorna som finns tillgängliga. Det är bara för dig att prova dig fram och hittar den yogan som passar dig och framför allt hitta den lärare som du har förtroende för.