Det kan ju vara så att det är extra stressigt på jobbet eller så vill du kunna behålla din känsla från semestern när vardagen börjar pocka på. För att då kunna hitta ditt lugn så kan Chi gong hjälpa dig. Samtidigt som det är en träningsform som hjälper dig att hitta din balans och din kropp så blir din kropp fysiskt starkare. Dessutom kan Chi Gong utövas hemma, vilket gör att du slipper ta dig till en träningslokal.

Chi Gong är en uråldrig träningsform från Kina som kombinerar andningsövningar och harmoniska kroppsrörelser för att aktivera kroppens Chi eller Qi, som det också kan kallas och är vår livsenergi. Detta genom att använda dig av lugna rörelser och dessa gör att du tränar upp din smidighet i leder och muskler och ser till att blodcirkulationen ökas. Samtidigt som du hittar en inre balans och lugn.

Ett flertal sjukgymnaster använder sig av Chi Gong där deras patienter får jobba med övningar från denna träningsform. Då för att kunna förebygga och samtidigt vara ett hjälpmedel mot sömnlöshet, stress, yrsel och framför allt mot stress. För många sjukdomar är nämligen stressrelaterade.

Det är viktigt att använda sig av Chi Gong efter sin egen förmåga. Träningsformen passar alla åldrar och det gäller att se till att slappna av både psykiskt och fysiskt under övningarna. Låt därför inget distrahera dig och det gäller även att vara närvarande i varje rörelse du gör. Chi Gong ska tränas med ett leende i ditt inre. Därför bör du tänka att du suger upp all livsenergi under dina övningar och sluter samtidigt frid med dig själv inombords. Därför att du ska ha en avslappnad och rak hållning, samtidigt som du inte spänner några musklerna i onödan.

Du kan hitta enkla Chi Gong övningar på nätet eller i böcker som går att köpa eller låna på biblioteket. Vilket gör att du kan hitta ditt inre lugn!