Det finns många fördelar med att sätta sig och spela datorspel. Vilket motbevisar alla de som påstår det motsatta att dator spel ökar människors benägenhet för våld och så vidare. Men datorspel hjälper till att du kan hitta din mindfulness och rent av bli smartare. Vilket inte är några dåliga fördelar, kan man tycka!

Genom att spela strategispel gör att din flexibilitet i hjärna förbättras, som är en av hörnstenarna i människornas intelligens och bli smartare på kuppen. Detta har kunnat bevisas i en studie från England. Det är till och med bevisats att spela olika typer av TV-spel gör att progressen för åldrandet saktas ner mentalt. Genom att spela dator- och Tv-spel utmanas sinnet som gör att man kan hålla och kännas sig yngre, jämfört med den aktuella ålder som du egentligen har.

De barn som har dyslexi och spelar spel, förbättrar sina kunskaper med att läsa. Detta kom några italienska forskare fram i en studie där det lät barn spela Tv-spelet ”Rayman Ravin Rabbids”. Dessutom har det visat sig att om unga spelare genomför virtuella operationer, så är de bättre än riktiga läkare. Detta kom en grupp forskare från University of Texas fram till under en studie förra året.

Det till och med visat sig att genom att spel Tv-spel att det visar sig vara smärtstillande. Vilket forskare kom fram till 2010, efter låtit personer med smärta spela Wii eller Xbox Kinnect. Detta eftersom kroppens smärta blir mindre då personerna använde sig av deras olika sinnen under spelandet.

För dig som har dåligt syn är det perfekt att spela till exempel ”Call of Duty”, då synen förbättras, enligt en studie som forskarna genomförde på University of Rochester. Ett spel som är perfekt för dig som mår dåligt och skulle behöva en psykolog, är ”SPARX”, som några forskare på Nya Zeeland skapade 2012. De som har drabbas av en stroke och som spelar datorspel, återhämtar sig snabbare.

Dessa var bara några av de fördelarna med att spela datorspel.